019-816 5098
Select Page

Selamat datang ke laman sambal hitam pahang. Sambal yang famous di pahang ini di perbuat daripada buah belimbing buluh yang di rebus sehingga menjadi warna hitam. Teruskan bacaan dibawah untuk melihat info, harga & pembelian.

Saya tahu, anda sedang mencari sambal hitam pahang wink. Di sini tempat nya!

Nak dapatkan yang sedap dari resepi asli, harga pulak berbaloi-baloi?

Ingin pergi travel luar negara, camping atau aktiviti luar? – Barang wajib ada ni..hehe

Nak yang segar? Di masak & pos setiap hari

Mahu kelainan dalam menu untuk makan bersama keluarga atau majlis?

Harga Sambal Hitam 

100 gram

RM8.00

rm6.00

135 gram

RM10.00 

rm8.00

500 gram

RM35.00

rm30.00

1 kg

RM65.00

RM60.00 

rm55.00

Caj Pos (J&T Ekspress)

Pengeposan pada hari isnin hingga sabtu.

100g – 2.9kg

rm10.00

3.0kg – 3.9kg 

rm12.00

4.0kg – 4.9kg

rm14.00

5.0kg – 5.9kg

rm16.00

6.0kg – 6.9kg

rm18.00

Kalau anda semua nak tau, sambal ni boleh dimakan dengan pelbagai cara. Selain boleh dimakan dengan nasi, sambal kami teramat lazat bila digabungkan dengan roti. Gabungan rasa masam belimbing, kemanisan bawang serta kepedasan yang seimbang merupakan kunci kepada keenakan sambal hitam pahang kami. Tengok je dah boleh membuatkan tak sabar nak menikmati hidangan ini.

Siapa Kami?

Kami merupakan pengusaha sambal  hitam sepenuh masa (full time) dari Pahang.

Apa Kelebihan Sambal Kami?

  • Ikan bilis yang di tumbuk untuk texture dan kesedapan sambal terjaga.
  • Tanpa bahan tambahan. Hanya menggunakan ikan bilis, bawang, cili dan belimbing buluh (resepi original)
  • Sambal kami dimasak segar setiap hari. Tiada stok di simpan lama.
  • Sedia untuk tempahan kecil atau besar (Kenduri, majlis atau goodies)
  • Sambal sesuai untuk semua lapisan umur.
  • Harga yang berbaloi

Apa Kata Pelanggan Kami

 

Bahan bahan membuat sambal

Persediaan Memasak

Proses merebus belimbing buluh yang mengambil masa sehingga 5 jam.

Proses menyediakan ikan bilis dengan menumbuk dengan lesung batu.

Proses-proses memasak .

Untuk Pertanyaan/Tempahan

Sms/Whatsapp ke 019-816 5098

Atau klik di bawah untuk direct whatapps (Tak perlu salin no fon) :-

Untuk Pembelian Terus secara Online

Pembelian terus dalam talian. Pergi ke ruangan ‘Shop’

Soalan yang Kerap Di Tanya (F.A.Q)

Sambal Tahan Berapa Lama?

Tahan 1 bulan lebih pada suhu bilik.

Tahan 3 bulan jika disimpan dalam peti sejuk dari tarikh masak.

Pedas Tak?

Pedas biasa (tidak terlampau pedas).

Jika tidak mahu pedas, boleh request versi kurang pedas.

Fresh ke?

Ya. Di masak segar setiap hari. Tiada stok yang di simpan lama.

Kedai/Kilang kat mana?

Kedai/Kilang di Bentong, Pahang.

Boleh pos jika anda berada luar kawasan.

Semakin ramai mula menggemari makanan tradisional ni sebagai hidangan penambah selera.

Apa tunggu lagi, jom hubungi kami untuk dapatkan stok sambal hitam pahang anda dengan segera.